Застрашеният от изпадане Монако победи лидера Лил с 1:0 в среща от 30-ия кръг на френската Лига 1 и по този начин завърза битката за титлата.

Единственото и победно попадение за домакините отбеляза Парк Чу-Йонг, който в 12-ата минута се възползва от груба грешка на национала на Франция Адил Рами. Бранителят върна неразчетено топката към вратаря Микаел Ландро и кореецът Чу-Йонг изпревари стража, за да се разпише от малък ъгъл за 1:0. Малко преди края на първата част пък, Жервиньо получи директен червен картон за удар без топка и остави гостите с човек по-малко на терена. Въпреки че бе с човек по-малко през цялото второ полувреме Лил действаше много по-активно и търсеше изравняването, но така и не успя да достигне до заветния гол.

Така „кучетата” записаха четвърто поражение през сезона, но въпреки това остават на върха в класирането с актив от 58 точки и преднина от 4 пункта пред втория Марсилия, който утре приема Тулуза. Победата бе много ценна за Монако, който се измъкна от зоната на изпадащите, събирайки 35 точки.

Резултати от 30-ия кръг на Лига 1:

Оксер - Сент Етиен 2:2
Лориен - Сошо 1:1
Бордо - Арл-Авиньон 0:0
Каен - ПСЖ 1:2
Валансиен - Нанси 1:1

В момента играят: Брест – Рен
В неделя: Марсилия – Тулуза, Монпелие – Ница и Лион - Ланс