Лил се доближи до титлата във френската Лига 1 след победа с 2:1 над Сент Етиен. Успехът дойде малко случайно. Топката влезе във вратата на “зелените” след рикушет при удар на Рио Мавуба.
 
“Кучатата” имат седем точки аванс пред втория в класирането Олимпик (Марсилия), който днес приема Брест в мач от 35 кръг на шампионата.
 
Сент Етиен откри резултата в петата минута с попадение на Еманюел Ривиер. Лил отговори 10 минути по-късно чрез Тулио де Мело.
 
В средата на второто полувреме “зелените” едва не взеха нов аванс чрез Ривиер. Малко след това Мавуба стреля от 25 метра, топката рикушира в човек застанал на пътя й и излъга вратаря Жереми Жано.
 
ПСЖ получи удар по шансовете си за класиране за Шампионската лига след домакинско равенство 2:2 с Нанси. Ремито остави парижани на една точка зад третия в класирането Олимпик (Лион), който е с мач по-малко.
 
Лил спечели последната от двете си титли на Франция през сезон 1953/54. “Кучетата” ще се опитат да стигнат до дубъл. В събота играят с ПСЖ на финала за Купата на страната./БЛИЦ