Голямата звезда на шампиона на Франция Лил Еден Азар донесе победата с 3:2 при гостуването на Аячо в мач от 16-ия кръг на Лига 1. Белгиецът остана резерва заедно с основния реализатор на състава Муса Соу, за да бъдат запазени за решаващия мач от Шампионската лига срещу Трабзонспор. В началото на второто полувреме обаче двамата се появиха на терена при резултат 2:2.

Аурелиен Шеджу си вкара автогол още в първите минути, за да даде преднина на корсиканците, но с попадения на Людовик Обраняк и Марко Баша Лил обърна резултата до 2:1 още до средата на първото полувреме. Няколко минути преди края на първата част обаче Илан възстанови равенството – 2:2. Азар трябваше да спасява положението за шампионите с попадение в 80-ата минута за крайното 3:2. С победата Лил вече 14 поредни мача няма загуба в Лига 1 и заема втора позиция в подреждането с 31 точки - пет по-малко от лидера Монпелие.

Ница победи с 2:0 у дома Рен. Головете за Ница отбелязаха Лусиано Монсон в 15-ата минута от дузпа и Ренато Сивели в 35-ата. В 46-ата минута гостите останаха с 10 души на терена, тъй като от игра бе изгонен Джон Бой./БЛИЦ