Лил и Лион завършиха 3:3 в страхотен спектакъл, с който откриха 27-ия кръг във френската Лига 1. Домакините могат повече да съжаляват, тъй като десет минути преди края водеха с 3:1, но не успяха да удържат преднината си и подариха точка на "хлапетата".

Първото полувреме бе равностойно, но никой от двата тима не стигна до попадение, но втората част предложи на зрителите истинска голова фиеста.

Секунди след подновяването на играта Жонатан Бамба напредна по левия фланг и центрира успоредно на голлинията, а Джонатан Дейвид изпревари вратаря и засече в мрежата за 1:0. В 61-вата минута канадецът удвои преднината на "кучетата" от дузпа, отсъдена за нарушение на Райън Шерки.

Лион върна интригата в 64-тата минута, когато Брадли Баркола се възползва от лошо изчистена топка и с диагонален удар порази вратата за 2:1. В 80-ата минута обаче Лил получи втора дузпа, този път за игра с ръка на съперников футболист, и отново Дейвид реализира от бялата точка за 3:1.

Гостите не се предадоха и в 83-тата минута Александре Лаказет бе изведен от Саел Кумбеди, за да намали на 3:2. В 89-ата минута "хлапетата" се добраха и до равенството 3:3 след нов гол на Лаказет с удар в горния десен ъгъл на вратата.

След ремито Лил остава на 6-ото място с актив от 46 точки. Лион пък се намира на 8-ата позиция с 40 точки.