Шампионът на Франция Лил започна новия сезон по блестящ начин, измъквайки още един трофей под носа на ПСЖ. "Песовете" победиха с 1:0 гранда от Париж в спора за Суперкупата на Франция. Мачът се игра на стадион "Блумфийлд" в Тел Авив (Израел). 

В герой за Лил се превърна Шека, който отбеляза красив гол в 45-ата минута и донесе успеха на тима си. "Песовете" печелят този трофей за пръв път в историята си.

Лил успя да сложи край на отличната серия от 8 поредни успеха на ПСЖ, който обаче си остава отборът с най-много спечелени Суперкупи на Франция - общо 10.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Шампионът на Франция получи отлична възможност за откриване на резултата още в петата минута, но Бурак Йълмаз не успя да преодолее Кейлор Навас. 

След половин час игра Юлиан Дракслер опита късмета си от границата на наказателното поле, Лео Жардим обаче го отчая с добрата си намеса. 

В края на първата част "песовете" поведоха чрез Шека, който прониза Кейлор Навас - 1:0. 

В 56-ата минута Абду Диало пропиля златна възможност за тима на Маурисио Почетино. В края и Вайналдум можеше да отбележи, но Жардим опази мрежата си и Лил спечели срещата.