Лил поднесе една от изненадите на вечерта в Шампионската лига. Френският тим победи Реал (Мадрид) с 1:0. В герой се превърна Джонатан Дейвид, който вкара единственото попадение секунди преди почивката от дузпа. Канадецът се разписа, след като преди това топката се удари в ръката на Едуардо Камавинга и реферът посочи "бялата точка".

Най-чистото положение пред Реал се откри в 19-ата минута. Ендрик излезе очи в очи с Шевалие и стреля право в обсега на стража.

"Песовете" можеха скоро след това да открият. Дейвид засече с глава центриране на Жегрова, а Лунин се намеси. При добавката отново украинецът изби топката в гредата.

Решителният миг дойде в добавеното време на първата част. Жегрова стреля от фаул и топката се отби от ръката на Камавинга. Първоначално реферът Мариани не отсъди дузпа, но след сигнал от ВАР арбитъра Даниеле Кифи преразгледа ситуацията. Дейвид вкара за 1:0.

Последваха пропуски на Ендрик, Арда Гюлер, Карвахал, Белингам и Рюдигер, но Лил удържа победата.

Добрата новина за Белия балет е в бързото възстановяване на Килиан Мбапе, появил се в игра за около половин час.

На 18 години и 73 дни Ендрик пък стана най-младият играч на Реал със старт в Шампионската лига. 

Бразилецът изпревари легендата на мадридчани Раул Гонсалес. Раул беше на първо място в тази класация, след като през 1995 година на 18 години и 78 дни игра като титуляр в ШЛ срещу Аякс.

 

Кошмарна вечер изживя и друг испански представител в Шампионската лига - Атлетико (Мадрид). "Дюшекчиите" претърпяха истински крах в Лисабон срещу Бенфика - 0:4!
Керем Актюроглу (13), Анхел ди Мария (52-дузпа), Александър Ба (75) и Оркун Кьокчу (84-дузпа) вкараха головете за "орлите".