Съперникът на Левски в Лига Европа Лил записа равенство 1:1 като гост на Валансиен в мач от 11 кръг на френската Лига 1. И двата гола паднаха след неумели вратарски прояви.
 
“Кучетата” открипа резултата в 86-ата минута, когато след удар на реализатора на тима Муса Сов топката се отби в напречната греда, след това се удари в гърба на вратаря Микола Пенето и тупна зад голлинията.
 
Победата би изкачила играчите на Руди Гарсия на шестото място, но само минута след автогола на вратаря си Валансиен стигна до изравнително попадение.
 
Стражът на Лил Микаел Ландро не успя да улови центрираната от пряк свободен удар топка, която отскочи от ръцете му и позволи на Грегори Пужол да се разпише от воле.
 
Сов все пак можеше да донесе победата на “кучетата” в добавеното време, но ударът му с глава мина встрани от лявата греда на Пенето.
 
Лил, който през миналия сезон финишира четвърти, се изкачи на осмо място в класирането с 15 точки, докато Валансиен е 11-и с 14. Лидер е новакът Брест с 21 точки.
 
В четвъртък “кучетата” гостуват на Левски в мач от Група “С” на Лига Европа. Преди две седмици тимът на Руди Гарсия спечели домакинския си мач срещу “сините” с 1:0./БЛИЦ