Легендата на английския футбол Гари Линекер, който през октомври навърши 50 години, отписа Димитър Бербатов за играч на годината в Англия. Бившият нападател е голмайстор на световното в Мексико през 1986, три пъти става такъв в английското първенство (1984/85, 1985/86, 1989/90),  а през сезон 1985/86 е обявен за футболист №1.
 
“Димитър Бербатов заслужава да го споменем, защото този сезон отбеляза много голове. Но той няма постоянството на Тевес, не е навсякъде като него.
Ако Гарет Бейл не се беше контузил, щях да избера него за играч на годината. Но сега моят фаворит е Тевес”, написа Линекер в колонката си в „Нюз ъф дъ Уърлд”.
 
“Бербатов играе по-добре този сезон – коментира и редакторът в „Нюз ъф дъ Уърлд” Ейдън Магий. – Пораснал е, но неговият мениджър сър Алекс Фъргюсън още му няма доверие за големите мачове. Берба сигурно би предпочел да играе по-често, но това е положението”.
 
Според Магий аржентинецът Тевес заслужава да е играч на годината, защото без него Манчестър Сити „щеше да се лута отчаян около местата за Шампионската лига въпреки милионите на Абу Даби”. За 26 мача във Висшата лига Карлос има 18 гола. Димитър е вкарал 19 на Юнайтед.