Лион и ПСЖ направиха страхотно голово шоу за крайното 4:4 на „Стад Жерлан” в дербито от 25-ия кръг на френската Лига 1. По този начин парижани бяха свалени от върха, където вече се настани Монпелие след победата си по-рано над Бордо с 1:0.

Гостите от Париж поведоха в резултата, след като в 21-ата минута Гийом Орао засече чудесно центрирано от фаул – 0:1. Лион обаче обърна нещата в своя полза с три гола в рамките само на пет минути. Първо в 35-ата минута Бафетимби Гомис изравни с удар от воле след центриране от корнер, а минута по-късно Мишел Бастос завърши перфектна контраатака и вкара за 2:1. В 40-ата минута отново Бастос с удар от границата на наказателното поле покачи на 3:1. В добавеното време на първата част гостите си спечелиха дузпа и Нене бе безупречен от балата точка за 3:2.

След почивката в 57-ата минута Лион отново поведе с два гола, след като Джими Бриан бе точен с глава за 4:2. Въпреки всичко гостите не се предадоха и в 73-ата минута Оро подаде към Сеара, който върна интригата в мача – 4:3. В четвъртата минута на даденото от съдията продължение пък Гийом Оаро засече центриране от фаул и вкара с глава втория си гол в мача за крайното 4:4.

С подялбата на точките Лион вече има актив от 40 пункта и е на пето място във временното класиране. ПСЖ остана втори с 52 точки и изостава с една от новия лидер в подреждането Монпелие, победил у дома Бордо с 1:0.

Резултати от 25-ия кръг в Лига 1:
Монпелие – Бордо 1:0
Аячо – Дижон 2:1
Оксер – Сент Етиен 0:0
Евиан – Нанси 2:0
Ница – Каен 1:0
Валансиен – Лориен 2:0
Лион – ПСЖ 4:4

В неделя:
От 18:00 часа: Брест – Марсилия и Тулуза – Сошо
От 22:00 часа: Рен - Лил