Лион направи грешна стъпка в борбата си за титлата във Франция. Тимът на Клод Пюел не успя да победи като гост Ница, макар че водеше с 2:0 до 90-ата минута. След равенството “хлапетата” пропуснаха да излязат на второ място в класирането. Олимпик остават на 4-ото място с 50 точки. Лидер е Лил с 58.

Срещата започна отлично за гостите. Те успяха да поведат още в 22-ата минута, когато Калстрьом завърши добра атака. Дежурният голмайстор Лисандро Лопес удвои преднината на тима си в последната минута на полувремето.

През вторите 45 минути домакините натиснаха в търсене на изравнително попадение. Те обаче трудно стигаха до чисти голови положения пред вратата на Юго Лорис. Така се стигна до 90-ата минута на срещата, когато Диаките направи дузпа и бе изгонен. Мулунгуй бе точен от бялата точка за Ница, а минута след това Ренато Чивели донесе точката за тима.

В друга среща Сент Етиен и Валансиен също не излъчиха победител. Пужол даде аванс на гостите от Валансиен в началото на второто полувреме, но Пайе спаси точката за домакините.