Олимпик (Лион) продължава без успех от началото на сезона след 0:0 у дома с новака Льо Авър в мач от петия кръг на френската Лига 1. Преди два дни Фабио Гросо бе обявен за нов треньор на "хлапетата", но официално той ще започне работа в понеделник и затова изгледа мача от трибуните.

Двата отбора не създадоха кой знае колко голови положения. В началните 15 минути домакините бяха по-активни, а в 25-ата вратарят на гостите Артор Десмас спаси страхотен шут на Реян Шерки в момент, в който "хлапетата" виждаха как повеждат в резултата.

В 55-ата минута Ърнест Нуама получи подаване в наказателното поле и стреля към вратата, но Артур Десмас отново се намеси много добре и спаси. Само след още две минути гостите стигнаха до първото си добро голово положение. Далер Кузяев стреля добре с глава, но топката премина покрай вратата.

В 68-ата минута Самуел Грансир стреля от дистанция, но топката мина над вратата. В заключителните минути на мача домакините имаха два шанса. Първо Клинтон Мата стреля от пряк свободен удар, но топката излезе в аут, а малко след това Диего Морейра излезе очи в очи с вратаря на гостите, но не успя да отбележи.

След равенството Лион е 16-и с 2 точки, а Льо Авър заема 11-а позиция с 6 пункта.