Олимпик (Лион) надви Бешикташ с 2:1 в първи четвъртфинален мач от Лига Европа. „Хлапетата“ обаче извършиха истински подвиг, след като успяха да преодолеят психологически натискът, на който бяха подложени преди срещата – най-вече хулиганските изцепки и нахлуването на терена от страна на фенове на гостите.

Сблъсъците на стадиона в Лион повлияха на крайния изход от мача.

Футболистите на Бешикташ се възползваха от стреса, блокирал отбора на домакините, и поведоха след четвърт час игра. След бързо изпълнен фаул Талишка подаде на Райън Бабел и холандецът плъзна топката в ъгъла на вратата на Лион за 0:1.

В 19-ата минута Фекир от Лион уцели гредата. След почивката на терена беше по-интересно. В 70-ата минута Алекс Лаказет пропусна от чиста позиция, след като излезе сам срещу вратаря на гостите, финтира го, но не успя да уцели вратата.

В 78-ата минута гредата спаси Бешикташ след удар на Толисо, а после и Мамана не успя да намери вратата.

В 83-ата минута грешка в защитата на турския тим позволи на Корантен Толисо да поеме топката в пеналта и да я чукне във вратата за 1:1.

Само две минути по-късно обратът стана пълен. Груба грешка на вратаря Фабрисио позволи на Жереми Морел да му открадне топката и да реализира за крайното 2:1.