Лион се наложи с 3:1 над новака Евиан като гост в отложен мач от Лига 1 и с тази победа си бетонира 4-ото място и участие в Лига Европа през есента.

Яник Сагбо откри резултата за домакините в 15-ата минута, изпращайки топката в мрежата на противника след подаване на десния бек Даниел Вас. Осем минути по-късно централният защитник на гостите Бакари Коне изравни с глава след центриране на Йоан Гюркуф от корнер.

През второто полувреме грешка на вратаря на домакините Стефан Андерсен позволи на Джими Бриан да изведе Лион напред. Андерсен не успя да улови топката след прострелно центриране на Бафетимби Гомис и за непокрития Бриан нямаше проблем да вкара - 1:2.

Бившият защитник на Литекс Седрик Камбон направи дузпа в добавеното време и от нея стана 1:3. Бранителят фаулира в наказателното поле Александър Лаказет, който сам превърна наказателния удар в гол.

Този двубой трябваше да се играе на 29 април, но беше пренасрочен заради финала за Купата на Франция между Лион и третодивизионния Кевили, който елитният тим спечели с 1:0 и грабна трофея.

Начело в класирането във Франция е Монпелие със 76 точки от 36 мача, пред ПСЖ със 73, Лил - 71, Лион - 63, Рен и Сент Етиен - по 57, Бордо и Тулуза - с по 55. Евиан е на 9-ото място с 49 точки.