Футболната звезда Лионел Меси получи първа награда в САЩ след трансфера си в Интер (Маями). Аржентинецът бе отличен за шампионско представяне на на церемонията ESPY.

Kуотърбекът от Националната футболна лига (НФЛ) Патрик Махоумс спечели наградата за най-добър спортист сред мъжете, докато носителката на световната купа в алпийските ски Микаела Шифрин бе избрана за номер 1 сред дамите.

Наградите ESPY се присъждат с гласуване сред феновете на спорта. В САЩ те са еквивалент на призовете Grammy за музика, Emmy за телевизия, Academy Award за кино, Tony за театър и други.
 
На тазгодишната церемония бяха връчени и други важни награди. Сред тях са на Канзас Сити Чийфс за най-добър отбор, на Никола Йокич за най-добър играч от Националната баскетболна асоциация (НБА), на Макс Верстапен за най-добър автомобилен пилот.

Медицинският щаб на Бъфало от НФЛ също получи награда, след като спаси получилия инфаркт на терена Дамар Хамлин. Сейфтито на Билс се възстанови напълно и ще тренира със съотборниците си за новия сезон, започващ през септември.