Селекционерът на Италия Марчело Липи заяви, че капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов може да се превърне в кошмар за тях преди утрешната световна квалификация. Двубоят е в 21,50 часа българско време в Торино и е последният шанс на нашите да запазят надежди за класиране на световното първенство.

“Бербатов може да бъде кошмар за нас, той плаши с качествата си, но не подценявайте и Божинов. Бербатов играе в голям отбор, неговите качества са известни на всички, има голям технически потенциал и знае как да направи всичко на терена. Изгледахме отново първия мач в София и обърнах внимание на нашите защитници. Българите ще се опитат на всяка цена да завършат на второ място в групата, това е тим, който ние уважаваме”, каза Липи след тренировката на “адзурите”.

“Това ще бъде най-важният ни мач, тъй като ще сложим край на почти всички сметки в групата. Имаме страхотни качества, психически и технически, за да стигнем до трите точки”, допълни специалистът.

В последните няколко мача “адзурите” страдат от голова суша, на което селекционерът отговори: “Няма кой знае какво значение кой ще вкарва, може и защитник да е, но е важно да победим. Може и Буфон да реализира с глава - няма значение.”/БЛИЦ