Световноизвестният треньор Марчело Липи иска да се завърне в професията, но предпочита да работи извън Италия. Това призна 62-годишният наставник, под чието ръководство “скуадра адзура” спечели световната титла на първенството в Германия през 2006 година. Тогава италианците победиха Франция след изпълнение на дузпи.
 
"Бих могъл да се завърна в професията, ако ситуацията ми харесва. Моето желание е да работя още две или три години, но със сигурност не в Италия, а някъде навън”, разкри Марчело Липи пред журналисти.
 
Преди няколко месеца той беше спряган за селекционер на Украйна. Слуховете се засилиха особено след неговата поява на приятелския мач между Швейцария и украинците. После се появиха информации, че Липи може да поеме някой от турските грандове – Бешикташ или Галатасарай.
 
Миналата седмица пък италианските медии анонсираха Липи като опция за Ювентус, който не се представя на ниво в Серия А и се очаква Луиджи дел Нери да бъде уволнен в края на годината.
 
"Всеки път, когато Ювентус има проблеми, моето име се споменава. Те се свързаха с мене, но преди няколко години. Пък и аз не искам повече да се връщам в италианското първенство”, отсече Липи.