Сериозен скандал е на път да се разрази с предстоящото европейско първенство през 2012 година. УЕФА заплаши Украйна, че може да вземе домакинството на страната заради политическа намеса в украинската футболна федерация. Както е известно, домакини на надпреварата догодина, са Полша и Украйна.

“Ако този проблем не бъде разрешен, Украйна няма да приеме турнира през 2012 година”, каза генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино след Изпълкома на УЕФА, който се проведе вчера и днес в Нион.

Европейската футболна централа даде срок на Украйна да разреши проблемите си до 4 февруари. “Изключването на украинската федерация ще доведе до забрана за участие на украинските клубове в евротурнирите, а националният отбор също ще бъде изваден от официални състезания”, добави Инфантино.

Като превантивна мярка УЕФА реши да постави Украйна в група от 6, а не от 5 отбора в предстоящия жребий за квалификациите за европейското първенство за младежи до 21 години, който ще се тегли в четвъртък. Ако федерацията пострада и тимът бъде изваден, няма да има проблем в групата на Украйна./БЛИЦ