Легендите на финландския футбол Яри Литманен и Сами Хипия изиграха прощалния си мач. На Олимпийския стадион в Хелзинки излязоха отборите на местните любимци и сборен тим на световни звезди.

В състава на Финландия излязоха Яри и Сами, които имат съответно 137 мача и 32 гола с националната фланелка, и 105 мача. Техни съотборници бяха Миксу Паателайнен, Анти Ниеми, Шефки Куки, Теему Тайнио и други местни величия, които общо имат 1200 срещи за Финландия.

Срещу тях се изправиха Роналд де Бур, Будевейн Зенден и бившият вратар на Шотландия Анди Горам, който обаче не успя да спаси своите от поражението - 2:5.
Хиляди фенове уважиха шоуто.

Легендата Литманен преди година подобри рекорда за най-възрастен футболист, вкарал гол в квалификационен мач за европейско първенство. Нападателят се разписа при победата над Сан Марино с 8:0 на 39 години и 270 дни. Това бе с повече от две години и половина от предишния носител на рекорда - Джон Олдридж от Ейре. Бившият нападател на Ливърпул вкарва през 1995-а, когато е на 37 години и 23 дни.

Яри е роден на 20 февруари 1971. Дебютира за националния отбор на Финландия още през 1989-а, а в клубната си кариера е носил екипите на Аякс, Барселона, Ливърпул, Ханза (Рощок), Малмьо, както и на няколко финландски тима. За последно риташе за родния Лахти.