Италианският Лацио рискува да загуби лиценза си за Серия “А”, след като регистрира стадион “Артемио Франки” във Флоренция за домакинските си мачове в евротурнирите през следващия сезон.
 
“Орлите” записаха съоръжението на Фиорентина в документацията за УЕФА, тъй като дължат два милиона евро на Италианския олимпийски комитет (КОНИ) за наем на римския “Стадио Олимпико”.
 
Според новите правила на евроцентралата за финансов феърплей, клубовете не бива да имат задължения в такъв размер, за да получат лицент за евротурнирите.
 
С регистрирането на стадиона във Флоренция Лацио се опитва да ликвидира задължението си към КОНИ пред очите на УЕФА. Според правилата на Италианската футболна федерация обаче местен клуб може да използва стадион в друг град само при изключителни условия.
 
Затова президентът на римския тим Клаудио Лотито трябва да постигне споразумение с КОНИ относно задълженията за използване на “Стадио Олимпико”, ако иска клубът му да продължи да се състезава в италианския шампионат и през следващия сезон.
 
Три кръга преди края на настоящия шампионат Лацио заема четвърто място в Серия “А” и е на път да си гарантира позиция, даваща право на участие в квалификациите за Шампионската лига./БЛИЦ