Бившият полузащитник на Славия и Берое Антонио Ливраменто направи интересно изказване пред португалските медии. Полузащитникът напусна България и се завърна в родината си, където говори за престоя си тук.

За година и половина в България Ливраменто разкри, че е видял неща, които не е вярвал, че съществуват във футбола. Той даде за пример събитията от последния кръг на изминалия сезон, в който Славия завърши 1:1 като гост на “Левски” и подари титлата на Лудогорец.

"Ситуацията беше много странна. Шампанското беше изстудено, те се нуждаеха от победа, за да станат шампиони, но ние направихме равенство. След мача ни нападнаха, хвърляха камъни по нас и трябваше да чакаме един час, за да напуснем стадиона с полицейски ескорт. В съблекалнята мой съотборник плака, защото “Левски” не стана шампион. Това е нещо невероятно, но в България станах свидетел на неща, които никога не съм мислил, че мога да видя във футбола. Именно затова съм още по-радостен, че се завръща в в Португалия", каза Ливраменто.

"Прекратих договора си със Славия заради неполучени заплати и премии. Имах обещание, че ще ми платят част от дължимото, но не спасиха думата си. Затова прецених, че най-доброто за мен е да напусна", обясни Ливраменто.

"В контакт съм с отбор от лигата и с още един клуб от втора дивизия. Мисля, че в следващите няколко дни нещата ще бъдат уточнени. Трябваше да приема намаление на заплатата в сравнение с това, което получавах в България, но парите не са всичко. Избрах да дам приоритет на семейството, тъй като дъщеря ми започва училище през есента", обясни халфът.

"Българският футбол е много тактически и се разчита основно на физиката", завърши Ливраменто.