ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ливърпул спечели с 1:0 домакинството си на Уест Хям в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. Дарвин Нунес откри резултата в 22-ата минута, което се оказа достатъчно за тима на Юрген Клоп да вземе трите точки.

Ключова роля за успеха изигра и Алисон Бекер. Вратарят на "мърсисайдци" спаси дузпа на Джаред Боуен в края на първото полувреме.

Четвърт час след началото на двубоя на "Анфийл" Нунес стреля от границата на наказателното поле под напречната греда, но Лукаш Фабиански спаси. Седем минути по-късно уругваецът не сгреши и се възползва от прекрасно центриране на Костас Цимикас, за да засече с глава и да открие резултата - 1:0. Това бе трето попадение за Нунес в последните четири мача.

Две минути по-късно той бе близо до нов гол, но Фабиански спаси. 

В 42-ата минута Джаред Боуен падна в наказателното поле след съприкосновение с противник и след преразглеждане с ВАР получи дузпа, която изпълни, но Алисон изби удара му и запази крехкия аванс на "мърсисайдци". Секунди преди изпълнението му Върджил ван Дайк разрови бялата точка с бутонките си, като това вероятно повлия на изпълнението.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Второто полувреме започна доста по-спокойно. В 57-ата минута Клоп направи тройна смяна - Нунес, Тиаго и Карвальо отстъпиха местата си на Елиът, Фабиньо и Джоунс. Уест Хям започна да владее доста повече топката. В 70-ата минута "чуковете" имаха шанс, след като Банрама бе оставен сам на далечната греда и засече центриране на Райс. Ударът му обаче отиде право в ръцете на Алисон.

Пет минути след това Ливърпул можеше да удвои аванса си, но Фабиански изби удар на Фирмино, а след това Къртис Джоунс стреля, но след рикошет топката премина над вратата.

Малко по-късно Курт Зума имаше късмет, че не си отбеляза автогол, след като в опита си да пресече центриране на Хендерсън насочи топката към горния ъгъл на вратата на "чуковете", като тя кацна върху напречната греда.

В 87-ата минута Бенрама подаде на Боуен в наказателното поле. Той продължи към Соучек, който от няколко метра трябваше да прати топката във вратата на Ливърпул, но Милнър в последния момент се намеси и отклони.

Така "мърсисайдци" записаха третата си поредна победа след 7:1 над Рейнджърс в Шампионската лига и 1:0 срещу Манчестър Сити в първенството.

Тимът на Клоп събра 16 точки и се изкачи на седмото място. Уест Хям е на 13-ата позиция с 11 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК