Ливърпул продължава впечатляващото си представяне по пътя към титлата в Англия. Селекцията на Юрген Клоп се наложи с минималното 1:0 като гост на Норич в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. В герой се превърна завърналият се след контузия Садио Мане, който отбеляза единственото попадение в 78-ата минута. 

За Ливърпул това е 25-та победа в първенството този сезон от 26 мача. "Мърсисайдци" са убедителен лидер със 76 точки, вече на цели 25 пред втория Манчестър Сити. Норич е последен с 18.

"Мърсисайдци" имаха надмощие през по-голямата част от мача, като Мохамед Салах и компания отправиха 17 удара по посока на вратата на Норич, но само един от тях влетя в мрежата. "Канарчетата" стояха стаблино в защита, а също така изпуснаха три страхотни положения за попадение.

Първият удар към вратата на Норич беше отправен още в началните секунди - от Трент Александър-Арнолд, но без успех. 

В 36-ата минута минута „канарчетата“ можеха да поведат. Лукас Руп бе изведен зад защитата на гостите и се оказа сам срещу вратаря Алисон. Той опита да подаде на Теему Пуки, но бразилският страж на Ливърпул се намеси и предотврати опасността. Втората част започна с удар на Тод Кантуел от малък ъгъл, който се оплете във външната страна на мрежата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 58-ата минута Наби Кейта отправи втория точен изстрел към вратата на Тим Крул, който успя да избие в ъглов удар. След неговото изпълнение Върджил ван Дайк засече с глава, но право в ръцете на Крул. 

Само минута след това отново стражът на Норич спаси вратата си, и то на два пъти. Салах влезе в наказателното поле и стреля, вратарят на домакините отрази. Кейта успя да достигне до отбитата топка и опита да вкара, но Крул се хвърли и улови. Виждаше се обаче, че гостите се опитват да наложат сериозен натиск. Секунди след това Юрген Клоп извърши двойна смяна и вкара в игра Фабиньо и Садио Мане на местата на Джорджиньо Вайналдум и Алекс-Окслейд Чембърлейн.   

В 72-ата минута при една от редките атаки на домакините Лукас Руп опита центриране, но топката придоби интересна парабула и удари се отби от лявата греда на Алисон.

Шест минути по-късно "мърсисайдци" стигнаха до ценното попадение. Хендерсън подаде на Мане на границата на наказателното поле, сенегалецът овладя елегантно с гръб към вратата между бранителите на Норич Кристоф Цимерман и Макс Аарънс. След това обръщайки се стреля в близкия ъгъл на Крул и вкара, донасяйки минималната победа с 1:0.