Ливърпул и Челси завършиха 1:1 на "Анфийлд" в първия си мач от 1/2-финалите на турнира за Купата на Лигата и оставиха развръзката за реванша на „Стамфорд Бридж” след седмица. Това бе шести пореден мач, в който Челси не допуска загуба от Ливърпул.

След пропуск на Стивън Джерард и чудесна намеса на Тибо Куртоа в началото „сините” от Лондон поведоха в 18-ата минута, когато белгийската им звезда Еден Азар бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него от страна на Емре Джан.

В самия край на първата част бразилският нападател на гостите Диего Коста игра с ръка в наказателното поле на Челси, но съдията Мартин Аткинсън си замълча и не отсъди наказателен удар за мърсисайдци.

След почивката в 59-ата минута домакините изравниха с красив гол на Рахим Стърлинг за 1:1. Малко след това капитанът Стивън Джерард можеше да вкара втори гол след пас на Коутиньо, но топката срещна гредата и излезе в аут. До края на мача мърсисайдци търсеха пълния обрат, но героичните изяви на Тибо Куртоа запазиха равенството след удари на Стърлинг, Джордан Хендерсън и Адам Лалана.

Реваншът на "Стамфорд Бридж" в Лондон е на 27 януари (вторник) от 21:45 часа българско време.

Ливърпул – Челси 1:1
0:1 Еден Азар (18-дузпа), 1:1 Рахим Стърлинг (59)
0.9zLFC.jpg