Английските Ливърпул и Тотнъм са насочили всичките си усилия към привличането на звездата на Аякс Луис Суарес, тръбят медиите на Острова. Уругвайският нападател има договор с клуба от Амстердам до лятото на 2013 година и в края на миналата седмица заяви, че иска да остане в Аякс и да спечели титлата в Ередивизи.

Въпреки това трансфер на нападателя още през зимния трансферен прозорец не е изключен. Аякс иска за 23-годишния Суарес минимум 23 милиона евро, а Ливърпул преди време бе готов да даде за звездата 20 милиона евро. Самият Суарес обаче предпочита евентуален трансфер в Лондон, където най-заинтересовани от привличането му са босовете на Тотнъм.

“Аякс има оферти и от двата клуба, дори и нищо да не е все още конкретно”, заявява източник на “Goal.com”. “Суарес предпочита Тотнъм, защото смята, че Лондон е по-добър избор за развитието на дъщеря му”, допълва източникът. “Шпорите” обаче искат първо да намерят купувач на Роби Кийн, преди да започнат офанзива за привличането на Суарес. За последно Кийн отхвърли оферта от Бирмингам. /БЛИЦ