Големите съперници в Англия Ливърпул и Манчестър Юнайтед водят жестока битка на трансферния пазар за привличането на бразилския халф Лукас Родригес от Сао Пауло.

Според британския таблоид “Мирър” мениджърът на “мърсисайдци” Кени Далглиш на всяка цена иска подсилване на халфовата линия и се е спрял точно на 19-годишния талант от Сао Пауло. Интерес към Родригес обаче има още от Манчестър Юнайтед и други два европейски гранда – Реал (Мадрид) и Милан.

Засега обаче най-близо до Родригес е Ливърпул, след като скаут на клуба вече е наблюдавал на живо изявите на бразилеца в последните няколко месеца. Директорът на "мърсисайдци" Дамиен Комоли лично е гледал Родригес по време на контролата между Бразилия и Шотландия миналата пролет, в която Селесао победи с 2:0, а Лукас се появи в игра като резерва и остави много дорби впечатления.

Халфът на Сао Пауло не игра в последната контрола на Селесао срещу Египет снощната контролна среща с Египет (2:0), тъй като селекционерът на Бразилия Мано Менезеш реши да не разчита на футболисти, играещи в бразилското първенство.

От Ливърпул обмислят да отправят оферта за закупуването на Лукас още през зимния трансферен прозорец. Младият халф е оценяван на около 20 милиона паунда и тази цена може да спре мераците на “мърсисайдци”. /БЛИЦ