Ливърпул вкара два гола за две минути и победи като гост с 2:1 Сток Сити в двубой от 32-ия кръг на Висшата лига. Тимът на Юрген Клоп губеше на почиката с 0:1, след като Джон Уолтърс реализира за домакините. Мърсисайдци взеха трите точки с попадения на Фелипе Коутиньо и Роберто Фирмино.

Още в третата минута Шакири прати топката във вратата на Миньоле, но попадението правилно бе отменено заради засада на швейцареца.

Все пак домакините бяха по-добри на терена през първото полувреме и успяха да вкарат в заключителните секунди. Шакири проби спокойно по десния фланг, а Джон Уолтърс засече с глава на близката греда за 1:0.

До средата на второто полувреме нищо не предвещаваше обрата. Само в рамките на две минути обаче Ливърпул успя да вземе своето.

В 70-ата Уилън опита да изчисти топката, но право на крака на Коутиньо, който изравни. Само две минути след това Вайналдум прехвърли цялата отбрана на Сток с едно дълго подаване, а Фирмино нанесе прострелен изстрел от границата на наказателното поле - 1:2.

Ливърпул събра 63 точки след победата и заема третото място. Сток Сити пък е в средата на таблицата с 36.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА