Манчестър Сити загуби у дома от Ливърпул с 0:1 в първа среща между двата тима от полуфиналите в турнира Карлинг Къп. Единственото и победно попадение за „мърсисайдци” реализира капитанът Стивън Джерард (13-дузпа)

Мачът на „Ийстландс” изненадващо започна с по-активни действия на гостите от Ливърпул. Още в 4-ата минута Стюарт Даунинг изведе Анди Керъл зад защитата на Сити, но ударът на нападателя бе отразен с крак от вратаря Джо Харт. Пет минути по-късно Стивън Джерард затрудни Харт с параболичен удар от границата на наказателното поле, но и този път вратарят се намеси решително и отрази. След още 120 секунди удар на Даунинг бе избит в корнер от Харт след блестящ рефлекс. След изпълнението на ъгловия удар се получи меле в наказателното поле на домакините, Агер овладя топката, а Савич го удари в коляното и реферът отсъди дузпа, реализирана в 13-ата минута хладнокръвно от Джерард в долния десен ъгъл на вратата за 0:1. До почивката отборите направиха принудителни смени, В 23-ата минута Джей Спиъринг от гостите бе заменен от Чарли Адам, а в 39-ата минута Марио Балотели от домакините напусна и на негово място се появи Самир Насри.

През второто полувреме в 55-ата минута пред Серхио Агуеро се откри страхотна възможност за изравнителен гол, след като Мартин Кели пробва да върне топката към вратаря Пепе Рейна. Пасът обаче бе грешен и изведе Агуеро сам срещу вратаря. Аржентинецът финтира Рейна, но след това стреля от малък ъгъл над напречната греда. Три минути по-късно Рейна спаси опасен удар на Майка Ричардс с глава. В 80-ата минута Насри и Един Джеко направиха двойно на границата на пеналта и французинът стреля силно, но топката премина над напречната греда. До края на мача „гражданите” така и не успяха да намерят пролука през сгъстената отбрана на гостите и в крайна сметка загубиха.

Реваншът между двата тима на „Анфийлд” е на 25 януари от 21:45 часа българско време.