Ливърпул е на път да привлече защитника на ПСЖ Мамаду Сако. Бившият капитан на парижани е твърдо решен да смени клуба заради сериозната конкуренция на неговия пост. Бранителят се притеснява, че в момента много трудно може да се пребори за място на терена, а в същото време е категоричен, че не желае да търка пейката.

Положението на 23-годишният французин е доста любопитно. Централният защитник бе капитан на младежкия национален отбор, а под ръководството на Дидие Дешан си извоюва титулярно място при мъжете. Юношата на парижани дори спечели наградата за най-добър млад играч в Лига 1 преди две години, ала така не може да убеди Карло Анчелоти в качествата си. “Според треньора аз съм едва трети избор. Може би ще трябва да приема това, макар и да не го разбирам. Следващият сезон е изключително важен за мен. Годината бе трудна както за мен, така и за ПСЖ. За да продължа развитието си, трябва да играя”, заяви Сако.

От своя страна Ливърпул задължително ще търси заместник на отказващия се след края на сезона Джейми Карагър, а Сако се вписва идеално във философията на мениджъра Брендън Роджърс, който държи да налага млади играчи.