Победата на Ливърпул над Арсенал след дузпи в знаменития двубой в сряда може да доведе до прецедент в историята - отбор да играе на един и същ ден в два турнира на различни континенти. Поне такава е една от версиите на медиите в Англия. Тъй като мърисайдци имат много натоварен календар, мачовете за Купата на лигата остават на заден план, а това бе признато дори от мениджъра Юрген Клоп. Обмисля се и вариант Ливърпул да напусне надпреварата.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Шампионите на Европа трябва да се включат в световното клубно първенство в Доха на 18 декември, когато ще играе полуфинал. На 17 или 18 декември по програма трябва да бъде и 1/4-финалът за Купата на лигата срещу Астън Вила. 

Днес в медиите на Острова се появи хипотезата: На "Анфилд" обмислят два различни състава на два различни континента. Единият отбор, съставен изключително от млади играчи, да излезе срещу Астън Вила, а другият - да играе на полуфинала в Доха по същото време. Ако това се случи, "червените" ще бъдат водени срещу бирминганци от някой от помощниците на Клоп.

Ливърпул трябва да обяви списък от 23 играчи за Световното клубно първенство. Част от тях обаче могат да останат в Англия и да изиграят мача с Астън Вила, след което да пътуват за Катар, където да се присъединят към отбора за финала или за мача за третото място.