Ръководството на Ливърпул е готово да се раздели с мениджъра на тима Рафаел Бенитес след разочароващия сезон на "червените". Шефовете дори вече са набелязали евентуалния заместник на испанеца. Става въпрос за мениджъра на Фулъм Рой Ходжсън, съобщават медиите на Острова. Ходжсън сензационно изведе лондонския клуб до финала на Лига Европа, където тимът ще се изправи срещу испанския Атлетико (Мадрид).

От "Анфийлд" трябва да положат доста усилия да склонят Ходжсън да поеме тима, след като той през последните дни заяви, че е щастлив на “Крейвън Котидж”. Мениджърът призна, че е поласкан от това, че името му е свързвано с английския гранд, но настоява да остане във Фулъм, с който има перфектен договор..

Тази седмица Рафа Бенитес ще има среща с новия президент на Ливърпул Мартин Броутън. Това ще бъде първата среща между двамата, откакто изпълнителният директор на „Бритиш Еъруейс” пое властта на „Анфийлд”. Договорът на Бенитес с клуба изтича след четири години, но вероятността той да го изпълни е минимална. Преди два дни испанецът отново нападна настоящите собственици на клуба Том Хикс и Джордж Джилет, обвинявайки американците в неспазени обещания./БЛИЦ