Ливърпул намали само на три точки изоставането си от Манчестър Сити в битката за върха във Висшата лига, след като в мач от 29 кръг се наложи с 2:0 като гост на Брайтън. По този начин „червените“ записаха осма поредна победа в шампионата.

Лукас Диас продължи успешния старт на кариерата си като играч на мърсисайдци, след като в 19-та минута с глава продължи извеждащ пас на Трент Александър-Арнолд и откри резултата пред излезлия напред Роберто Санчес. При ситуацията вратарят на „чайките“ се сблъска с колумбийския нападател, който дълго време остана да лежи на терена и се наложи да получи медицинска помощ.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Мохамед Салах подсигури трите точки за тима на Юрген Клоп с точно изпълнена дузпа в 61-ата минута. Наказателният удар беше отсъден заради игра с ръка на Ив Бисума. За египетската звезда на Ливърпул това беше 20-и гол от началото на сезона и попадение №2000 за клуба във Висшата лига.

Това е пета поредна загуба за Брайтън, който две минути преди края можеше да стигне до почетен гол, но Алисън с прекрасна намеса отрази удар на Дани Уелбек.

Ливърпул е на второ място в класирането на Висшата лига с 66 точки, три по-малко от Манчестър Сити, който в понеделник гостува на Кристъл Палас. Брайтън е 13-и с 33 пункта.