Ливърпул продължава похода си към поредния трофей. „Червените” постигнаха драматичен обрат с 2:1 срещу Болтън на стадион "Рийбок Стейдиъм" в преиграване от 4-ия кръг на ФА Къп. Преди почивката Ливърпул беше по-добрия отбор и създаде няколко чисти положения пред вратата на Анди Лонерган. С пропуски се отличиха Филипе Коутиньо, Адам Лалана и Рахийм Стърлинг.

Второто полувреме отново започна с натиск на гостите, но Стивън Джерард и Джо Алън не успяха да вкарат. В 58-ата минута противно на логиката Болтън поведе в резултата. Ейдур Гудйонсен бе точен от дузпа за 1:0.  Секунди по-късно Лазар Маркович от гостите получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително от Фабио Борини.

В 66-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Роджър Ийст фаулира по брутален начин Джо Алън и заслужено беше декориран в червено от рефера. С числен превес за гостите стана още по-лесно на терена и натискът към вратата на Лонерган се увечили. Четвърт час преди края на мача Джордан Хендерсън уцели греда, в 86-ата минута резултатът беше изравнен. Емре Джан пусна феноменален пас към Стърлинг и той от чиста позиция вкара за 1:1.

В 5-ата минута на добавеното време Коутиньо стреля мощно от дъгата на наказателното поле, топката се чукна от горната греда и влетя в мрежата за 1:2. Следващият двубой на Ливърпул в турнира е срещу Кристъл Палас на 14 февруари.

Българинът Георг Илиев намери място в групата на Болтън за мача. Синът на бившия защитник на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла, обаче така и не влезе в игра, а остана на резервната скамейка. Георг е част от академията на Болтън и е основен футболист в тима до U21. Както е известно, Болтън вече картотекира новото попълнение Симеон Славчев. Нашият национал обаче нямаше право да играе в мача срещу Ливърпул, защото не е бил сред картотекираните играчи за първата среща на „Анфийлд“.

Болтън: Анди Лонерган, Давид Уотър, Джош Вела, Дориан Дервит, Матьо Милс, Тим Риам, Лиам Фиини, Нил Данс, Дийн Мокси, Ейдур Гудйонсен, Зак Клуг (72 - Лиам Тротър)

Ливърпул: Симон Миньоле, Емре Джан, Мамаду Сако, Мартин Шкъртел, Алберто Морено, Лазар Маркович (65 - Фабио Борино), Стивън Джерард, Джо Алън (70 - Даниел Стъридж), Адам Лалана (55 - Джордан Хендерсън), Рахийм Стърлинг, Филипе Коутиньо