Ливърпул разочарова привържениците си, записвайки домакинска загуба с 0:2 от Аталанта в мач от група "D" на Шампионската лига. В другата среща Аякс нямаше проблеми с Мидтиланд и спечели с 3:1. Мачовете стартираха с минута мълчание в памет на починалия Диего Марадона.

Българският национал Божидар Краев влезе като резерва за датския тим в 69-ата минута на двубоя в Амстердам. Това е най-ранната му поява в досегашните срещи от груповата фаза на Шампионската лига.

Точни за Аталанта на "Анфийлд" бяха Йосип Иличич в 60-ата минута и Робин Госенс в 64-ата. Това бяха първи голове във вратата на английския шампион в турнира през този сезон. Аталанта пък успя да отмъсти на Ливърпул за тежкото поражение с 0:5 преди три седмици в Италия.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Избраниците на Юрген Клоп за цял мач не суъмяха да отправят нито един точен удар, докато футболистите на Аталанта имат 4 на сметката си, от които вкараха две попадения. "Мърсисайдци" завършиха срещата с едва три изстрела по посока вратата на бергамаските.

Благодарение на победата тази вечер воденият от Джан Пиеро Гасперини тим запази сериозни шансове да продължи на 1/8-финалите. В момента Ливърпул е лидер в група "D" с 9 точки, a Аякс и Аталанта имат по 7. 

ГРУПА "D"

Ливърпул – Аталанта 0:2
0:1 Йосип Иличич (60), 0:2 Робин Госенс (64)

Аякс – Мидтиланд 3:1
1:0 Райън Гравенберх (47), 2:0 Нусаир Мазрауи (49), 3:0 Давид Нерес (66), 3:1 Ауер Мабил (81-дузпа)

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!