Ливърпул потвърди привличането на Садио Мане от Саутхемптън. 24-годишният футболист подписа дългогодишен контракт, чиято продължителност официално не се споменава, след като премина успешно медицинските прегледи. Той ще стане официално играч на мърсисайдци от 1 юли и се очаква те да преведат 30 милиона паунда трансферна сума на „светците”.

„Днес е голям ден и аз съм много щастлив да подпиша с един от най-големите клубове в Европа. Това е клуб, който е печелил много трофеи и има велика история”, сподели Мане пред клубния сайт на мърсисайдци след подписването на договора си. Нападателят ще играе с номер 19 в новия си клуб.

Мане преминава на „Анфийлд” след два сезона в Саутхемптън, с чийто екип има 25 гола в75 участия във всички турнири. Нападателят има и 36 срещи с 10 попадения за националния отбор на Сенегал. Преди да играе за „светците” е носил още екипите на Метц и Залцбург. Той е четвъртото ново попълнение на Ливърпул след Лорис Кариус (Майнц), Жоел Матип (Шалке 04) и Марко Груич (Цървена звезда).