Ливърпул успя да пребори конкуренцията на част от водещите отбори от Висшата лига - Манчестър Юнайтед, Арсенал, Манчестър Сити и Фулъм, за подписа на 15-годишния талант на Куинс Парк Рейнджърс Рахим Стърлинг, който е считан от специалистите за най-големия талант на английския футбол в момента.

Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес се съгласи да плати 500 000 английски лири за юношеския национал на Англия до 16-годишна възраст, който все още няма мачове за първия отбор на тима от "Лофтъс Роуд". Сумата може да нарасне до 2 милиона паунда, ако Стърлинг постигне успехи в школата на Ливърпул и пробие в първия отбор на "червените".

Стърлинг привлече вниманието на специалистите с изявите си в младежките формации на КПР, където скаутите сравняваха играта му с тази на Уейн Рууни от периода му в Евертън. Бившият мениджър на лондончани Джим Маджилтън обмисляше да му даде възможност за изява в мъжката формация на тима си, когато атакуващият халф бе само на 14-годишна възраст. Това щеше да направи Рахим Стърлинг най-младият дебютант в историята на английския футбол.

Само преди месец се появиха информации, че мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е готов да даде 1 милион паунда и нападателя Джей Симпсън, за да привлече Стърлинг. В крайна сметка младокът избра да премине в Ливърпул след продължителен разговор с новия отговорник за школата на 18-кратните шампиони Кени Далглиш./БЛИЦ