Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс обяви на днешната си пресконференция, че клубът е предложил нов договор на капитана на тима Стивън Джерард. Настоящият контракт на халфа изтича в края на сезона.
 
„На Стивън Джерард и неговия агент е предложен нов договор. За момента няма какво друго да добавя по тази тема. Много пъти съм говорил с Джерард и знам, че парите не са пречка за него. Той има време до края на сезона, за да реши дали ще остане“, заяви Роджърс.
 
Наскоро Стивън Джерард обяви, че ако не получи предложение за нов договор от Ливърпул, ще продължи кариерата си в друг клуб, тъй като няма намерение да прекратява кариерата си. Веднага се появиха информации, че към него интерес има от страна на Манчестър Сити и два американски отбора.
 
След като Брендън Роджърс остави капитана на Ливърпул резерва при победата с 1:0 над Сток Сити, се появиха информации, че между двамата има скандал. Стиви Джи влезе в игра като резерва, за да отбележи 16 години от дебюта си за „червентие“.
 
„Със 150-процентова сигурност – нямам скандал с Джерард. Ако мога да опиша нашите отношения с две думи, това са честност и уважение. Без съмнение той е най-добрият играч, играл някога във Висшата лига. Не става дума само за броя изиграни мачове, но и за нивото, на което той се представя“, допълни мениджърът на Ливърпул.