Английският Ливърпул води преговори с индийски милиардер, собственик на отбор по крикет в страната си, обяви "Нюз ъф дъ Уърлд". Според изданието се очаква това да доведе до прождабата на клуба и наливането на свежи пари при "червените".

Представители на групировката "GMR", която е собственик на клуба Делхи Деърдевилс от местната висша лига по крикет, са били специални гости на мача с Арсенал (4:4) през миналата седмица.

Богатството на главата на компанията Гранди Маликарджун Рао се оценява на 4,2 милиарда паунда, а човека на компанията, който е присъствал на мача с "артилеристите" е известен с пристрастията си към Ливърпул.

Единият от собствениците на "червените" Том Хикс е започнал преговорите с индийската компания с цел да осигури спонсорски договор, но от базираната в Бангалор "GMR" не крият амбициите си да се пробват и в друга ниша от спортния пазар.

58-годишният Рао е натрупал богатството си от строителен бизнес и летищни услуги, а в последно време създаде компания за инвестиране в спорта.

Американските собственици на Ливърпул търсят финансиране на клуба от всички краища на света, като по този начин се опитват да избегнат продажбата на "червените" през юли на загуба.

Представители на клуба са дискутирали и споразумение за спонсорски договор с "Карлсбург" за 60-80 милиона паунда, но от датската пивоварна са отхъврлили предложението./БЛИЦ