Английският Ливърпул е започнал разследване срещу 20-годишния нападател на тима Нейтън Екълстоун, който в своя публикация в “Туитър” обяви, че атаките на 11 септември 2001 г. не са дело на терористи.
 
“Не се заблуждавайте от медийните информации, че атаките са дело на терористи#OTIS”, пишело на вече изтрития пост в социалната мрежа.
 
Абревиатурата “OTIS” често се свързва с фразата “Only the Illuminati succeed” (Само илюминатите успяват). Терминът “илюминати” за първи път е използван за група свободомислещи през 18-и век. В по-модерните времена се използва за определение на конспиративна група, която според слуховете контролира процесите в света.
 
“Клубът приема въпроса мното сериозно и ръководството информира Нейтън Екълстоун, че предприема разследване за обстоятелставата, довели до публикуването на съобщението. След това ще бъде взето решение за действие спрямо играча”, заяви говорителят на Ливърпул.
 
Екълстоун има два мача за Ливърпул. Той рядко намира място в състава и през последните два сезона бе преотстъпван на Хъдърсфилд и Чарлтън./БЛИЦ