Ливърпул официално обяви, че от 1 юли привлича Фабио Карвальо. Талантливият 19-годишен халф идва от Фулъм. Той беше пред трансфер на „Анфийлд“ още през януари, но тогава не достигна време двата клуба да финализират сделката, въпреки че се бяха разбрали помежду си.

Карвальо имаше ключова роля за това Фулъм да спечели промоция за Премиър лийг. През този сезон техничният португалец изигра 36 мача за тима на Марко Силва, в които отбеляза 10 гола и направи осем асистенции.

Ливърпул ще плати на Фулъм 5 милиона паунда за Карвальо, чийто договор с лондончани така или иначе изтича. Още 2,7 милиона са заложени под формата на бонуси. Освен това „котидъжрс“ ще получат 20% от евентуална бъдеща продажба на таланта. 

Същевременно лоша новина попари Ливърпул. Тимът  няма да може да разчита на нападателя Дивок Ориги за финала на Шампионската лига срещу Реал (Мадрид) в събота.

Белгийският футболист беше герой през 2019 година, когато вкара два гола при невероятния обрат срещу Барселона с 4:0, а след това се разписа и във финала срещу Тотнъм за 2:0 при спечелването на Шампионската лига.

"Дивок отпада от сметките за финала. Той се контузи в събота и няма време да се възстанови", съобщи Юрген Клоп.