ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ливърпул отвя с 4:1 като гост Брентфорд в мач от 25-ия кръг на Висшата лига, но победата бе помрачена от контузиите на Къртис Джоунс и Диого Жота. Попаденията за "мърсисайдци" бяха дело на Дарвин Нунес, Алексис Мак Алистър, Мохамед Салах и Коди Гакпо, докато Айвън Тони вкара почетния гол за домакините.

Ливърпул събра 57 точки и е с пет пред втория Манчестър Сити, но и с два мача повече от отбора на Хосеп Гуардиола, който по-късно играе с Челси (19:30 часа).

Първото по-опасно положение в мача дойде в 10-ата минута. Играчите на Ливърпул разиграха хубав и Конър Брадли отправи опасен изстрел от границата на пеналтерията, но Марк Флекен се отчете с хубаво спасяване. При добавката нидерландският вратар на Брентфорд спаси удар на Диого Жота.

 200 лв. Начален Бонус Спорт!

В 18-ата минута Тони изпълни пряк свободен удар, но изстрелът му попадна точно в ръцете на вратаря на мърсисайдци. Три минути след това нападетелят имаше още един шанс, но Келехър отново бе на точното място. Секунди след това Флекен изби в корнер опасно изпълнение на Диого Жота. В 34-ата минута Къртис Джоунс напусна терена принудително.

Само една минута след това Ливърпул поведе в резултата. Жота отклони топката към Дарвин Нунес, който остана сам срещу Флекен. Уругваецът преодоля вратаря на “пчеличките” с техничен прехвърлящ удар.

Малко преди края на редовното време на първата част Юрген Клоп трябваше да направи втора принудителна смяна, след като Диого Жота бе изнесен на носилка след удар в коляното. На негово място се появи Мохамед Салах.

В 55-ата минута "мърсисайдци" стигнаха до втори гол. Присъствието на Салах се усети бързо и той изведе Алексис Мак Алистър, който успя да преодолее Влекен. Тринадесет минути по-късно появилият се като резерва Гакпо отклони топката с глава към Салах. Египтянинът се справи със съпротивата на защитник на Брентфорд и отбеляза трето попадения за "червените" с удар в десния ъгъл.

В 75-ата минута Айвън Тони върна един гол за "пчеличките", след като бе най-съобразителен в при разбъркване в пеналтерията.

Осем минути по-късно Луис Диас падна в наказателното поле и имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени от съдията Майкъл Оливър. В 83-ата минута Луис Диас подаде на Гакпо, който оформи крайното 4:1 за Ливърпул. 

БРЕНТФОРД - ЛИВЪРПУЛ 1:4
0:1 Дарвин Нунес (35), 0:2 Алексис Мак Алистър (55), 0:3 Мохамед Салах (68), 1:3 Aйвън Тони (75), 1:4 Коди Гакпо (86)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!