ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ливърпул победи Борнемут с 3:1 в двубой от втория кръг на английската Висша лига и записа първи успех през сезона.

Мохамед Салах изпревари Стивън Джерард във вечната ранглиста на голмайсторите на Ливърпул и вече е под №5 със 187 попадения. Мърсисайдци играха повече от половин час с човек по-малко заради червен картон на Алексис Макалистър.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Борнемут прати топката във вратата на Ливърпул още в първата минута, но попадението бе отменено заради засада.

Само две минути по-късно Борнемут поведе в резултата. Върджил ван Дайк подаде на Трент Александър-Арнолд, който сбърка сериозно в центъра. Топката в крайна сметка стигна до Антоан Семеньо, който разстреля Алисон. 

Ливърпул се окопити и в 7-ата минута Върджил ван Дайк беше напът да възстанови равенството. След ъглов удар той стреля с глава, но изстрелът му срещна напречната греда.

11 минути по-късно “червените” имаха претенции за дузпа. Диото Жота беше задържан от защитник на Борнемут, но контактът не беше достатъчен, за да бъде отсъден 11-метров наказателен удар.

Две минути по-късно тимът на Юрген Клоп изравни резултата. Диого Жота проби по десния фланг. Коженото кълбо стигна до Луис Диас, който отбеляза с акробатично изпълнение.

Само седеми минути по-късно Ливърпул получи правото да изпълни дузпа, която беше изработена от лятното попълнение на мърсисайдци Доминик Собослай. Томас Брамъл не се поколеба да посочи бялата точка, а Мохамед Салах застана зад топката. Египтянинът не беше убедителен и ударът му беше спасен от Нето, но при добавката Салах не сбърка и вкара 187-ия си гол за клуба, с което се превърна в петия най-добър реализатор в историята на Ливърпул.

До края на първата част единственото по-опасно положение беше изстрел на Александър Арнолд, който Нето спаси.

Второто полувреме започна с нов пробив на активния Семеньо, чийто изстрел не намери вратата на “червените”.

В 58-ата минута Ливърпул остана с човек по-малко, след като Алексис Мак Алистър получи директен червен картон.

Само четири минути по-късно Диого Жота донесе успокоителния гол за отбора на Клоп. Собослай стреля от границата на наказателното поле, Нето не отрази ударът на унгареца по-най-добрия начин и топката попадна в Жота, който не сбърка от няколко метра.

В 63-ата минута Уатару Ендо направи своя дебют за Ливърпул, след като замени Коди Гакпо.

Шест минути преди изтичането на редовното време Борнемут беше напът да върне интригата в мача, но Алисон спаси удар на Джъстин Клуиверт.

Всички резултати от кръга:

Лутън - Бърнли - отложен (подробности тук !!!)
Ливърпул - Борнемут 3:1
Уулвърхямптън - Брайтън 1:4
Фулъм - Брентфорд 0:3
19:30 часа, Тотнъм - Манчестър Юнайтед
22:00 часа, Манчестър Сити - Нюкасъл