Ливърпул е на път да отслаби значително халфовата линия на Порто точно преди мачовете на португалския тим срещу ЦСКА в Лига Европа. “Армейците” и “драконите” са в Група “L” на турнира, като “синьо-белите” трябва да гостуват в София на 30 септември, а на 15 декември е ответния мач.
 
Твърде вероятно е в тези мачове Порто да бъде без халфа си Раул Мейрелеш. Националът е трансферна цел на Ливърпул, който е определил полузащитника за заместик на продадения на Барселона Хавиер Мачкерано. Според “Гардиън” “червените” и “драконите” са се споразумели за трансферна сума от 10,7 милиона паунда.
 
Мейрелеш, който бе един от най-добрите играчи на Португалия на Мондиал 2010, вече е договорил личните си условия с гранда от “Анфилд” и ако всичко върви по план 27-годишният халф ще бъде собственост на мърсисайдци до края на уикенда. Всичко зависи от медицинските прегледи.
 
Португалецът бе свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед преди месец, но не се вписа в клубната политика да се дават големи трансферни суми за играчи на 26 години и повече. Димитър Бербатов бе изключение от това правило. В Ливърпул няма подобни ограничения и Рой Ходжсън очаква Мейрелеш да дебютира на 12 септември срещу Бирмингам./БЛИЦ