Ливърпул направи домакинско 2:2 с предпоследния Съндърланд в мач от 25 кръг на Висшата лига. „Червените“ изтърваха два гола аванс в среща, в която бяха водени от помощниците на Юрген Клоп. Германският мениджър на тима беше приет в болница заради остри болки от апендицит и може да се наложи операция.

Роберто Фирмино откри резултата в 60-ата минута, когато с глава засече центриране на Джеймс Милтър отляво. Адам Лалана удвои десет минути по-късно, когато на празна врата получи топката от Фирмино.

Феновете на Ливърпул започнаха да напускат „Анфилд“ в 77-ата минута. Това беше обявеният от тях протест срещу повишението на цените на билетите за новата главна трибуна от следващия сезон. Цените скачат от 59 на 77 паунда.

Така част от привържениците на „червените“ не успяха да видях как тимът им загуби аванса си. В 82-ата минута Адам Джонсън се разписа от фаул, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Миньоле. Минута преди края на редовното време Джърмейн Дефоу изравни.

Така Съндърланд спечели важна точка в битката си за оцеляване. „Черните котки“ остават предпоследни с 20 точки, но вече на четири от зоната на спасението. Ливърпул е осми с 35 точки.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!