Ливърпул се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на лигата в Англия. Мърсисайдци обаче взеха изстрадана победа над Суонзи с 2:1 след късна драма. В герой на „Анфийлд” се превърна Деян Ловрен. Хърватският защитник вкара победния гол буквално секундаи преди последния съдийски сигнал.  Както е известно, мърсисайдци са съперници на нашия Лудогорец в група В на Шампионската лига.

Припомняме, че Ливърпул се класира с чутовни мъки и за 4-ия кръг. Английският гранд се нуждаеше от 15 дузпи, за да елиминира втородивизионния Мидълзбро на своя "Анфилд". Редовното време завърши 1:1, а след продълженията резултатът беше 2:2. 41 857 фенове видяха уникална драма, изпълнена с обрати, инфарктни моменти и общо 31 дузпи (1 в игровото време и 30 при допълнителните изпълнения). Това бе най-дългата серия дузпи в историята на турнира, спечелена от "червените" с 16:15.

Тази вечер мениджърът Брендън Роджърс остави извън състава повечето от титулярите и пусна Рики Ламбърт, Лазар Маркович, Фабио Борини, Лукас Лейва и Коло Туре. На вратата беше сложен резервният страж Брад Джоунс.

Първото полувреме не предложи много емоции на 42582 фенове по трибуните. След почивката паднаха и трите гола. В 65-ата минута Марвин Емнес от „лебедите” с хубаво изпълнение от въздуха простреля Джоунс за 0:1. После Глен Джонсън можеше да изравни, но стражът на гостите Тремел спаси. В 79-ата минута на терена се появи и Балотели. Именно скандалният италианец беше и в основата на обрата. В 87-ата минута Марио засече центриране на сънародника си Борини в мрежата за 1:1. Това беше второ попадение за него с фланелката на Ливърпул след този срещу Лудогорец в Шампионската лига за успеха с 2:1. Скоро след изравняването гостите останаха с 10 души, след като Федерико Фернандес беше изгонен с директен червен картон за грубо влизане в краката на Коутиньо.

В 5-ата минута на добавеното време Коутиньо изпълни фаул близо до тъчлинията. Тремел увисна, не можа да пресече центрирането и оставеният непокрит Ловрен се разписа за крайното 2:1.



Ливърпул:
Джоунс, Туре, Джонсън, Ловрен, Манкийо, Лукас Лейва, Хендерсън, Коутиньо, Ламбърт (79 - Балотели), Борини, Маркович (70 - Лалана)
Резерви: Миньоле, Шкъртел, Морено,Кан, Роситър