Ливърпул запази аванса си от шест точки пред Манчестър Сити, след като направи късен обрат при гостуването си на Астън Вила за успеха с 2:1 в мач от 11 кръг.

„Червените“ изоставаха в резултата до 87-ата минута, но въпреки това тимът на Юрген Клоп успя да измъкне победата. Трезеге даде аванс на „виланите“ в 21-ата минута след асистенция на Джон Макгин.

Андрю Робъртсън изравни в 87-ата минута след пас на Садио Мане, а в четвъртата минута на добавеното време сенегалецът с глава сам донесе победата на Ливърпул.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Манчестър Сити също постигна обрат за победата с 2:1 над Саутхемптън като домакин. Джеймс Уорд-Прайс изведе „светците“ напред в 13-ата минута.

През второто полувреме „гражданите“ наложиха преса и в 70-ата минута Серхио Агуеро изравни след центриране на Кайл Уокър. Четири минути преди края Уокър донесе победата на тима на Пеп Гуардиола след центриране на Анхелиньо.

Така Ливърпул е лидер в класирането с 31 точки, на шест пред Манчестър Сити. Астън Вила е на 16-а позиция с 11 точки, на три пред зоната на изпадащите, където на 18-о място е Саутхемптън с осем.