Ливърпул победи сборен отбор на Индонезия с 2:0 в контрола. Това беше втори успех за мърсисийдци от началото на лятната подготовка. Преди седмица те биха и Престън Норт Енд. Играчите на мениджъра Брендън Роджърс излязоха на терена със странни бяло-лилави фланелки. Това обаче не им попречи да поведат още в 10-ата минута.

Филипе Коутиньо проби отляво, пробва да играе на двойно подаване със съотборник, но топката се отби от защитник и се върна в бразилеца, който я прати в мрежата – 0:1. Гостите имаха тотално надмощие над доста по-слабия съперник. Чак 87-ата минута обаче Рахим Стърлинг успя да вкара за 0:2. Следващата проверка на "червените" е в четвъртък срещу Мелбърн Виктори в Мелбърн. Вчера в тренировката на Ливърпул в Джакарта се включи легендата на клуба Роби Фаулър.

Съставът на Ливърпул: Симон Миньоле, Глен Джонсън, Хосе Енрике, Даниел Агер, Коло Туре, Лукаш Лейва, Стивън Джерард, Луис Алберто, Стюард Даунинг, Филипе Коутиньо, Яго Аспас (Алън, Робинсън, Солоса, Борини, Пелу, Хендерсън, Шкъртел, Уиздъм, Ибе, Кели, Стърлинг, Осама, Синага)