Ливърпул победи с 5:0 като гост Уотфорд в първи мач от 8-ия кръг на Висшата лига. Роберто Фирмино заби хеттрик, а по един добавиха Садио Мане и Мохамед Салах.  

Новият мениджър на Уотфорд Клаудио Раниери няма да запомни с добро дебюта си за „стършелите“, тъй като неговият отбор по никакъв начин не успя да се противопостави на „червените“. Играчите на Юрген Клоп изцяло държаха инициативата. Този натиск доведе до попадение за мърсисайдци, които откриха резултата чрез бърза контраатака отдясно. Мохамед Салах пое топката и даде успореден пас за Садио Мане, който отблизо с лекота матира Фостър - 1:0 за гостите.

В 38-ата минута гостите развиха прекрасна атака, Джеймс Милнър получи подаване вляво и даде успореден пас за Боби Фирмино, който нямаше как да сбърка на празна врата - 2:0.

В 52-ата минута Ливърпул реализира третия си гол. Андрю Робъртсън опита остър пас по земя наляво към Мохамед Салах, но Каткарт пресече. Промяната в движението на топката принуди Фостър да се намесва, но той не успя да спаси и Фирмино отблизо вкара третия гол в срещата - 3:0.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Веднага след това Мохамед Салах показа магията си. Той навърза петима бранители на Уотфорд в наказателното поле, нагласи си топката на левия крак и с перфектен удар вкара четвърти гол - 4:0.

До края темпото на игра падна, а домакините можеха да върнат един гол, но Исмаила Сар нацели страничната греда.

В добавеното време на мача Роберто Фирмино получи нов пас на празна врата и без проблем оформи своя хеттрик.

Временно Ливърпул излезе начело в класирането с 18 точки, докато Челси има 16, но и мач по-малко. Уотфорд е на 15-а позиция със 7 точки.


РЕЗУЛАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА