Ливърпул си отмъсти на третодивизионния Олдъм и го победи у дома с 2:0 в среща от третия кръг на турнира ФА Къп. Миналата година мърсисайци отпаднаха от този съперник след поражение с 2:3 като гости в четвъртия кръг.

През първото полувреме на „Анфийлд” не паднаха попадения, а голмайсторът на домакините Луис Суарес бе оставен на резервната скамейка. Уругваецът се появи в игра четвърт час преди края на мястото на капитана Стивън Джерард, започнал като титуляр за първи път от началото на декември, откогато лекува травма в слабините.

Преди това „червените” бяха повели чрез Яго Аспас (54), реализирал първия си гол с екипа на мърсисайдци след центриране на Рахийм Стърлинг. В 82-ата минута пък Джеймс Тарковски си отбеляза автогол и оформи крайното 2:0.

Ливърпул не успя да завърши срещата в пълен състав. Даниел Агер получи травма в края и тя не му позволи да продължи, а Брендън Роджърс вече бе използвал всичките си смени. Въпреки всички мърсисайдци се класираха за четвъртия кръг, където ще гостуват на победителя от двубоя между Борнемут и Бъртън.