Ливърпул и втородивизионният Болтън завършиха 0:0 в мача си на „Анфийлд” от четвъртия кръг на ФА Къп и ще трябва да преиграват на терена на тима от Чемпиъншип, за да излъчат 1/8-финалиста от тази двойка. Бранителят на „Левски” Аймен Белаид тренира няколко дни с тима на гостите.

Мърсисайдци определено могат повече да съжаляват за изпуснатата победа, след като непрекъснато засипваха противниковата врата с удари, но невероятният страж на гостите Адам Богдан отразяваше всеки един опасен шут.

Пропуски за домакините през първата част направиха Джордан Хендерсън, Филипе Коутиньо и Адам Лалана, а след почивката на терена за „червените“ в игра се появи Лазар Маркович и още с едно от първите си докосвания изработи спорна ситуация, след като бе съборен от последния в отбраната на гостите Матю Милс, който имаше вече жълт картон, но не получи втори такъв.

В 59-ата минута Ливърпул направи два непростими пропуска, след като първо Стърлинг остави топката за Коутиньо, който стреля силно, а Богдан спаси. След това Мокси пое отскочилата топка, но я загуби от Хави Манкийо, който шутира покрай вратата. Болтън също имаше своите силни моменти, но Ейдур Гудйонсен направи два сериозни пропуска.

В 71-ата минута Фабио Борини изпрати отличен фалцов удар към горния ляв ъгъл, но Адам Богдан за пореден път обаче отчая „червените“ и изби в корнер. В добавеното време на срещата Борини получи още един шанс, като този път засече подаване от корнер на Хендерсън, но прати топката в ръцете на Богдан, а в последните секунди и удар на Лукас Лейва бе отразен от стража на Болтън.

Така Ливърпул е поредният гранд, който разочарова феновете си днес, но поне все още има шанс да продължи в следващия кръг, докато Челси, Манчестър Сити, Тотнъм и Саутхемптън вече напуснаха надпреварата.

Ливърпул - Болтън 0:0
0.9zAbolton.jpg