Ливърпул победи Арсенал с 4:3 като гост в мач от първия кръг на Висшата лига. Срещата протече с изключителен развой на резултата, след като домакините откриха резултата, а след това получиха четири гола, за да върнат по-късно две попадения.

Тио Уолкът получи шанс да открие резултата в 30-ата минута, но ударът му от дузпа беше спасен от Симон Миньоле. Само минута по-късно английският национал се реваншира и даде аванс на „артилеристите“ с хубав диагонален изстрел от наказателното поле.

В добавеното време на първата част Фелипе Коутиньо изравни с точно изпълнение на фаул, а малко след почивката Адам Лалана обърна резултата в полза на Ливърпул.

Коутиньо вкара втория си гол в мача в 56-ата минута, а седем минути по-късно Садио Мане се разписа за „червените“ при дебюта си за тима във Висшата лига.

Само минута след това Алекс Окслейд-Чембърлейн намали изоставането на Арсенал след хубава солова акция, а четвърт час Калъм Чеймбърс с глава вкара трети гол за домакините и направи последните 15 минути от мача доста интригуващи.

Нов гол обаче не падна и така Ливърпул започна сезона във Висшата лига с победа, докато Арсенал претърпя домакинско поражение. Все по-упорити са слуховете, че Арсен Венгер може да бъде уволнен, а мястото му да заеме Роберто Манчини.

В следващия кръг „топчиите“ гостуват на шампиона Лестър в събота, а в същия ден Ливърпул ще има визита на Бърнли.

ВИСША ЛИГА - Резултати, статистика и класиране